OKULUN TARİHÇESİ

23.01.2024 99

Okulumuz Beykoz Pratik Kız Sanat Okulu olarak 1968-1969 Eğitim Öğretim yılında Beykoz Korusu'nun cadde kenarında Abraham Paşa Köşkü olarak bilinen iki binada eğitim ve öğretime başlamıştır. 

 

1990 yılında ismi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önce Beykoz Kız Meslek Lisesi sonra 2009 yılında Beykoz Kız Teknik ve Meslek Lisesi olarak değiştirilmiş, eğitim-öğretime bu isimle devam etmiştir. Okulumuzda ilk olarak Cam işlemeciliği bölümü ile başlanan eğitim- öğretime daha sonra sırasıyla Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Tekstil-Konfeksiyon ve Süs Bitkileri bölümleri ile devam edilmiştir. Bugün okulumuzda Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Moda Tasarım Teknolojisi, Seramik ve Cam Teknolojisi ve Bilişim Teknolojileri alanlarıyla eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir. Okulumuzdaki alanlarla iş sektöründeki ara eleman ihtiyacını karşılamak hedeflenirken, bir taraftan da öğrencilerimizin alanlarıyla ilgili yüksek öğrenim programlarında eğitimlerine devam etmeleri hedeflenmektedir. 

 

Okulumuz 1997-1998 eğitim öğretim yılından itibaren Beykoz Ortaçeşme Çayır caddesindeki yeni binasında eğitim-öğretime başlamıştır. Bu binamızın depreme dayanıklı olmadığı tespit edildikten sonra 2019-2020 Eğitim-öğretim yılı 04/11/2019 tarihinde Gümüşsuyu Mahallesi Kelle İbrahim caddesi no: 47 adresinde bulunan zemin+1 katlı prefabrike binaya taşınmıştır. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümünün Uygulama Sınıfı ise 2002 yılında tadilat gören Beykoz Korusundaki Abraham Paşa Köşkünde eğitim öğretimine devam etmektedir. 

 

Öğrenci sayılarımız zaman içerisinde sürekli artış göstermiş, binamızdaki derslik sayısının yetersiz oluşu talebi karşılamakta sıkıntı meydana getirmektedir. 2023-2024 eğitim öğretim yılında okulumuz 504 öğrenci, 38 öğretmen, 5 idareci ve 1 rehber öğretmen kadrosuyla öğrencilerimizi Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda milli ve manevi değerlerimize saygılı bireyler yetiştirmek için çaba sarf etmektedir. 

 

Okulumuz öğretmenleri mesleki alanda yapılan gelişmeleri güncel olarak takip etmekte, konuyla ilgili seminerlere katılıp bu gelişmeleri öğrencilerimizin eğitiminde uygulamaktadır. Öğrenci ve öğretmenlerimiz AB projeleri kapsamında birçok Avrupa ülkesine ziyaretler yapıp, bu ziyaretler sonucunda meslekleriyle ilgili Avrupa Birliği uygulamalarını yakından takip etme fırsatı bulmuşlardır.