E-Twinning │ Küresel Isınma Projesi

29.04.2021 1291

KÜRESEL ISINMA (GLOBAL WARMING)

Sera gazlarının atmosferde kontrolsüz bir şekilde artması sebebiyle daha fazla oranda güneş ışını sera gazlarıyla tutularak yeryüzünün ısınmasını sağlıyor. Sera etkisinin artması Küresel Isınma ve iklim değişikliğine neden oluyor. Küresel Isınma sebebiyle buzullar eriyor, deniz seviyesi yükseliyor, yeryüzünde büyük miktarlarda su kütleleri buharlaşıp atmosfere karışıyor ve sıcaklık-basınç farkından dolayı şiddetli rüzgarlar meydana geliyor. Bu da şiddetli yağmurları, fırtınaları ve tsunamileri beraberinde getiriyor.

İnsan ve çevre arasındaki etkileşimin vazgeçilmez nitelikte oluşu, çevre kavramının günümüzde kazandığı boyutlar, çevrenin ulusal düzeyde olduğu kadar, uluslararası düzeyde de yeni yaklaşımlarla ele alınması gereğini ortaya çıkarmıştır.

Küresel ısınma ve sera etkisi hakkında öğrencileri bilgilendirmek, küresel ısınma, karbon ayak izi, sera etkisi hakkında farkındalık oluşturulması bu proje ile amaçlanmaktadır.

Projemiz Portekiz, Azerbaycan, Romanya, Arnavutluk, Gürcistan, Ukranya gibi ülkelerden üyelerin olduğu 20 ortaktan oluşmaktadır.